A1 HR Blog

Бидете секогаш информирани преку A1 Блогот и дознајте што се е потребно да се стане A1 Rockstar.

И да го немате потребното време за пребарување и читање, ние сме тука за Вас со топ теми кои нудат богати и квалитетни информации за А1 Македонија како посакуван работодавач!

Мојот прв месец во А1

Горди сме кога нашите колеги сакаат да ги споделуваат своите први впечатоци во А1 Македонија. Овој месец, разговараме со нашата колешка Катерина Антевска, менаџер за продажба која ни ги раскажа своите први впечатоци за новото работно место.

Прочитај повеќе

А1 Македонија доби признание „Најдобра HR практика за 2022 година“ од страна на 24HR

А1 Македонија е добитник на годинешната награда „Најдобра HR практика за 2022 година“ која за првпат ја доделува 24HR на компании кои направиле особен придонес во сферата на човечките ресурси.
Годинешната награда оди во рацете на А1 Македонија како резултат на многубројните заложби, иницијативи и активности кои компанијата ги применува за градње и промовирање на добро работно место.

Прочитај повеќе

Мојот прв месец во А1

Горди сме кога нашите колеги сакаат да ги споделуваат своите први впечатоци во А1 Македонија. Овој месец, разговараме со нашиот колега Стефан Младеновски, помлад агент за техничка поддршка во контакт центар кој ни ја доловува новата работна средина и периодот на адаптација на своето работно место.

Прочитај повеќе

A1 WayUp успешни приказни

Горди сме на фактот што оваа година на A1 WayUp програмата ни се приклучија 15 млади таленти и започнаа да го градат својот кариерен пат во А1 Македонија. Сметаме дека нивната мотивираност, одлучност и посветеност не треба да останат незабележани и затоа решивме да ги споделиме овие позитивни искуства. Во понатамошниот текст можете да ги прочитате успешните приказни на Петар Крстевски, Стефанија Блажевска, Садра Селами, Кристина Кралева, Димитар Угров и Бобан Тасевски.

Прочитај повеќе

Мојот прв месец во А1

Како и секој месец, сакаме да ги споделиме првите впечатоци на нашите драги колеги и да слушнеме за нивното искуство како дел од нашиот тим. Симона Туфегџиќ, како нов член на Одделот за Корпоративни комуникации, зборува за чувството на припадност во една компанија, како и за модерните алатки кои секојдневно и го олеснуваат вршењето на работните задачи и и помагаат да биде во тек со сите трендови и новости и истите да ги примени во своето работење.

Прочитај повеќе

Вештини на иднината во А1

Колегите и нивниот непрекинат раст и развој се еден од главните приоритети на А1 Македонија. Заедно учиме, се надоградуваме и се стекнуваме со нови вештини, а во исто време сме во тек со промените и трендовите коишто пазарот ги наметнува.

Прочитај повеќе

Kултурата на диверзитет, еднаквост и инклузивност во процесот на регрутација и вработување во А1 Македонија

Разликите се нашата предност и горди сме на тоа што А1 Македонија е компанија која охрабрува различни искуства, образование, етничка и религиозна припадност, возраст, пол, сексуална ориентација, физички изглед итн. Негуваме култура која почитува луѓе кои припаѓаат на разни општествени, идеолошки и културолошки ориентации, уникатни потреби и перспективи, како и потенцијал да сите колеги бидат прашани, ценети, почитувани, фер третирани и инкорпорирани во средина и култура во кои доминира полова еднаквост.

Прочитај повеќе

Мојот прв месец во А1

Овој месец, нашиот драг колега Васко Спанџов, реши да ги сподели своите први впечатоци од атмосферата во А1 Македонија. Прочитајте повеќе за неговото ново патување и за културата на раст и развој, којашто е присутна во нашата компанија.

Прочитај повеќе

Групен експертски менторинг (Group Expert Mentoring)

Учењето во А1 Македонија е континуирано патување. Нашиот A1 Future Hub е дизајниран за сите колеги да можат да постигнат професионален и личен развој. Во рамките на A1 Future Hub се вклучени формални обуки кои се фокусираат на менаџерски и дигитални вештини, неопходни за агилноста на компанијата, но, вклучен е и неформален дел, чиј фокус е социјалното учење и споделување на клучните стручни знаења од нашите експерти.

Прочитај повеќе

Гласот на вработените

Гласот на колегите е есенцијален во А1 Македонија. Токму затоа, на секои две години се спроведува A1 Voices, истражувањe коe има цел да ги истакнe нашите силни страни, но и да ги пронајдe оние области кои треба да се подобрат. Секако, со помош на колегите се дефинираат и конкретните понатамошни чекори и се прави план како да се имплементираат потребните промени.

Прочитај повеќе

Мојот прв месец во А1

И овој месец продолжуваме со споделување на првите впечатоци од страна на нашите нови колеги. Овој пат Ивана Петровска, како нов член на Controlling тимот, ни ја долови пријателската атмосфера којашто е присутна помеѓу колегите, а воедно и начинот на којшто ја пречекаа во тимот и секако огромниот број на можности за раст и развој кои ги уживаат сите членови на А1 семејството.

Прочитај повеќе

Новите дигитални ѕвезди успешно се лансираа во А1!

Веќе втора година по ред А1 Македонија продолжува со практикантска програма A1 WayUp. Ова специјално креирана практикантска програма на младите таленти им нуди практична работа, учење и постојана менторска поддршка.

Прочитај повеќе

HR кафе со новите А1 колеги

Иновации и новитети се секојдневие во А1 Македонија, особено во рамки на HR одделот. Главните цели коишто ги имаме се, секако, оддавање на признание и вреднување на постоечките колеги, но и градење на релации со новодојдените и поддршка при запознавањето со новата работна околина.

Прочитај повеќе

Мојот прв месец во А1

Во А1 Македонија најважни се луѓето, особено нивните први впечатоци како дел од нашето семејство. Затоа, сакавме да слушнеме од нашите нови колеги, како им помина првиот месец на работа, а воедно и како се вклопија во нивните тимови.

Прочитај повеќе

А1 Македонија и Brainster заедно во потрага по таленти

Започна соработката на А1 Македонија и Brainster, која нуди иновативен пристап во процесот на селекција и регрутација на млади таленти.

Прочитај повеќе

Моите почетоци во А1 Македонија…

Мојата кариера во А1 ја започнав пред една година како практикант во Контакт центарот за техничка поддршка за приватни корисници. За време на овој период ги научив клучните принципи, одлики и практики во компанијата што ме натераа и мотивираа да се вложам уште повеќе.

Прочитај повеќе

Моите почетоци во А1 Македонија…

Во текот на мојот развој и проучување на податоците, стигнав до многу идеи за реализација и предизвици во кои асистирав и кои ми помогнаа да научам нови вештини.

Прочитај повеќе

Јас пред практиканството во А1 Македонија и Јас потоа…

Многу созреав, на професионално и приватно поле. Моја цел е да продолжам да инвестирам во себе и во своето знаење за да можам уште повеќе да придонесам за компанијата и да бидам горд на себеси и на мојот напредок.

Прочитај повеќе

Програмата “Tech as a fuel for transformation”, пат кон иднината!

Во А1 веруваме дека со вистинскиот mind-set, технолошка писменост и ангажираност на вработените ја водиме целата наша работна сила кон дигиталната иднина.

Прочитај повеќе

А1 Македонија нуди развој и можност младите да направат скок од практикант до вработен

А1 Македонија секогаш ги отвора вратите за оние кои сакаат да го градат својот кариерен пат правилно, чекор по чекор.

Прочитај повеќе

A1 Future Hub – Најдобар начин да ја предвидите иднината е да ја создадете!

Го воведовме A1 Future Hub, нова, уникатна програма за развој, дизајнирана да го поддржи професионалниот и личен развој на секој вработен во А1 на сите нивоа преку формални обуки.

Прочитај повеќе

#Makeithappen!

Придружи се на А1 тимот.

Пребарај позиции