Home » Филип Тодосов

Моите почетоци во А1 Македонија…

Кариерата во А1, а и воопшто мојата кариера, ја започнав како практикант во Одделот за грижа за корисници, поточно во Контакт центарот за техничка подрршка на приватни корисници. Можам да кажам дека овој период беше од исклучителна важност бидејќи нашите тренери нè подготвуваат и нè обучуваат за иднината, да бидеме фокусирани, да менaџираме со времето и да можеме самостојно да ги извршуваме работните обврски. Во периодот додека бев практикант подобро ја осознав работата што по 2 месеци почнав да ја работам како вработен со полно работно време на позицијата Помлад агент за техничка поддршка.

Јас пред практиканството во А1 Македонија и Јас потоа…

Кариерата во А1, а и воопшто мојата кариера, ја започнав како практикант во Одделот за грижа за корисници, поточно во Контакт центарот за техничка подрршка на приватни корисници. Можам да кажам дека овој период беше од исклучителна важност бидејќи нашите тренери нè подготвуваат и нè обучуваат за иднината, да бидеме фокусирани, да менaџираме со времето и да можеме самостојно да ги извршуваме работните обврски. Во периодот додека бев практикант подобро ја осознав работата што по 2 месеци почнав да ја работам како вработен со полно работно време на позицијата Помлад агент за техничка поддршка.

Среќен сум на своето работно место кога…

Сакам да помагам. Сакам да го направам денот некому подобар и поубав. Не постои поголемо задоволство кога ќе ја решите потешкотијата на некој корисник од далечина и да придонесете кон подобро корисничко искуство. На новата позиција, пак, со огромен ентузијазам се вложуваме за да бидеме што е можно подостапни на дигиталните канали.

Порака до сите оние кои сакаат да бидат дел од А1 Приказната…

Испратете го вашето CV, бидете подготвени за предизвици и уживајте додека ја градите вашата кариера во А1. Започнете го вашиот кариерен пат, бидете подготвени да вложувате во себе и вашите вештини.